Home  // Sam's Group Bar Projects   
Sam's Group Bar Projects

Sinds 1997 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Sam`s Group Bar Projects.

Als creatief brein en expert ontwikkel ik concepten en oplossingen voor de barindustrie.
Sam`s Group Bar Projects is een bedrijf dat zich bezighoud met innovatie in de barindustrie.


Naast consulting, barontwerp en realisatie (technisch barbouw, casco) worden ook nieuwe concepten ontwikkeld.


Enkele uitgevoerde concepten zijn:


Flair Practice Bottle:

Zo stond ik aan de wieg bij het bedenken en ontwerpen van de optimale veilige oefenfles, samen met Dean Serneels van Flairco in Canada die de productie hiervan uitvoert.


Sam`s Bar Vision:

Sinds 1998 produceren we maatwerk RVS werkbladen met geïntegreerde cocktail workstations. Waar modulaire Amerikaanse barsystemen heel standaard zijn en vrij basic probeer ik met mijn know-how en input van de opdrachtgever de best mogelijke oplossing te ontwerpen voor zijn bar. Tegenwoordig produceren wij ook barista workstations en maatwerk koelingen.


De cocktail cleaning unit:

Steeds hebben wij ons gefocust op een element in het cocktail werkstation, het schoonmaken van de cocktailmaterialen na elke bereiding. Een tijdrovende handeling telkens. Wij mogen zeggen dat we als enige hier aandacht aan besteden door de sink uit te bouwen met innovatieve oplossingen waardoor het spoelen van de cocktailmaterialen enkele luttele seconde kost en de bartender ook nog droge handen behoud!  

Deze worden ingebouwd in de werkbladen van Sam`s Bar Vision.


Barshop.nl:

1999, de eerste webshop in Europa voor barmateriaal.


Flair training manual “Attractive Bartending”
:

Een stap voor stap geïllustreerde oefenboek voor flairbartending. (reeds 5500 ex. verkocht in Europa en U.S.)


De kunststof muddler:

Als eerste op de markt gebracht in 2001, een meer hygiënische oplossing voor de bestaande houten muddlers.


Trendy cocktailboek “Mashing Cocktails”:

2002, ik wou van het patroon afstappen van een reeks in het oneindige gekopieerde cocktailboeken waar allemaal hetzelfde instaat. "Mashing Cocktails" bevat een verzameling van recepten waar de cocktail is “gemuddeld”, een trend van de laatste jaren. (Nederlandstalig, oplage van 2000 ex., uitverkocht)


Mixing Feelings:

2006, een coöperatie in bar/cocktail catering service. Een concept dat ik heb bedacht om verschillende zelfstandige bartenders te laten samenwerken onder èèn uniform systeem omdat zij elk soms niet voldoende kracht, know-how en middelen hebben. Sam`s Group bar Projects zorgt voor de hardware (mobiele bars, cocktail workstations, materiaal, glaswerk en ijs) en verzorgd de website, de bartenders doen de uitvoering.

 

Brouwerij Bolschout:

2014, al zo`n 15 jaar had ik graag eigen ambachtelijk bier willen brouwen maar kwam hier heelaas niet aan toe. De laatste jaren is ‘craftbrewing’ erg aan populariteit toegenomen, zeker ook door jonge mensen. Deze populariteit is te danken aan de toenemende drang om ‘back to basics’ te gaan en ‘terrior’, plaatselijke producten. Craftbrewing is enorm populair in de Verenigde Staten en is enkele jaren geleden naar Europa overgewaaid.

Wij zijn nu dan ook met een ambachtelijke brouwerij begonnen: Brouwerij Bolschout

 

volg ons op Facebook!